Γιγαντοσαλάτα με ψάρι
2013-08-28- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
28/08/13
Λίγα βρασμένα φασόλια που έχουμε φυλάξει στην κατάψυξη, λίγο ψαράκι, που έμεινε από την προηγούμενη μέρα και μπόλικα σαλατικά, μας κάνουν ένα πιάτο ανεπανάληπτο!
Συστατικά
1 φλιτζάνι ψάρι που έμεινε, ψεκοκαλιασμένο
3 λιαστές ντομάτες , ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπα κάππαρη
½ φλιτζάνι βρασμένα φασόλια (ότι φασόλια έχουμε, εγώ έβαλα γίγαντες που είχα βρασμένους από προηγούμενη φορά)
2 μπολ πράσινη σαλάτα, χοντροκομμένη
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε λωρίδες
1 μικρό αγγούρι κομμένο σε λωρίδες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Χυμός ½ λεμονιού
1 κουταλιά του γλυκού δενδρολίβανο ανακατεμένο με θυμάρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε στο multi το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού , τα μυρωδικά και όσο αλατοπίπερο θέλουμε και το κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάζουμε σε μια βαθιά σαλατιέρα την πράσινη σαλάτα και από πάνω διασκορπίζουμε το καρότο και το αγγούρι.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα φασόλια, το ψάρι, την κάππαρη και τις λιαστές ντομάτες και αν θέλουμε και 1 φρέσκο κρεμμύδι. Τα ρίχνουμε πάνω στα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 4
Ραντίζουμε με το αρωματικό dressing και σερβίρουμε αμέσως.
Προσαρμογή συνταγής :