Γιορτινή μακαρονόπιτα
2013-07-25- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
500γρ.μακαρόνια για παστίτσιο
200γρ.γαλοπούλα κομμένη σε κυβάκια
Λάδι και φρυγανιά τρίμμα για τη φόρμα
Αλατοπίπερο
4αυγά
200γρ.γιαούρτι
1/2κιλό γκούντα τριμμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ανακατεύουμε το τυρί με τη γαλοπούλα. Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με φρυγανιά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια και αλατοπιπερώνουμε. Από πάνω καλύπτουμε με τη μισή ποσότητα από το τυρί και τη γαλοπούλα. Έπειτα απλώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί και τη γαλοπούλα. Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι και λίγο αλατοπίπερο. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τα υλικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.