Γιορτινή τάρτα λάχανο με μήλα
2013-07-25- Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
100γρ.ανθότυρο θρυμματισμένο
2κ.σ.λάδι
1αυγό
1πρέζα αλάτι
1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
150γρ.αλεύρι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
2φλ.λάχανο ψιλ/νο
2μέτρια μήλα κομμένα
1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2κ.σ.ζάχαρη
3κ.σ.βούτυρο
200ml κρέμα γάλακτος
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1κ.σ.λευκό ξύδι
1κ.σ.πάπρικα
1/2ματσάκι μαϊντανός ψιλ/νος
2αυγά
250γρ.γραβιέρα
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση και ζυμώνουμε ελαφρά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι. Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα και την τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη. Την αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα. Εντωμεταξύ λιώνουμε τη ζάχαρη σε φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει κι αυτό. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το λάχανο, τα μήλα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Ρίχνουμε το ξύδι και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να απορροφηθούν τα υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο την ανοίγουμε σε φύλλο όσο η ταρτιέρα που θα χρησιμοποιήσουμε και την ακουμπάμε εκεί, αφού πρώτα την έχουμε βουτυρώσει καλά. Την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι. Την καλύπτουμε με λαδόκολλα και ρίχνουμε από πάνω ξερά φασόλια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και πετάμε τη λαδόκολλα και τα φασόλια. Μεταφέρουμε πάνω στη ζύμη τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.