Loader

Γιορτινός κορμός με μπισκότα

2014-12-21
  • Μερίδες: 6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 4:00 ω
  • Έτοιμο σε: 4:00 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

28/12/14

Γιορτινός κορμός με μπισκότα. Εύκολος, γρήγορος, νόστιμος και γιατί όχι γιορτινός.

christlog (1) christlog (5)

Συστατικά

  • 300gr. Κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
  • 300ml γάλα εβαπορέ
  • 35gr. Βούτυρο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 15-20 μπισκότα βουτύρου, ανάλογα το μέγεθος τους
  • Χοντροτριμμένοι ξηροί καρποί και σοκολάτα για την επικάλυψη

Οδηγίες

Βήμα 1

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το γάλα και το βούτυρο. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 2

Λαδώνουμε ελαφρά μια μικρή μακρόστενη φόρμα και καλύπτουμε την επιφάνεια της με λίγο από το μείγμα σοκολάτας.

Βήμα 3

Βάζουμε μια στρώση μπισκότα και καλύπτουμε με σοκολάτα. Συνεχίζουμε με μπισκότα και σοκολάτα για 4 στρώσεις, τελειώνοντας με σοκολάτα.

Βήμα 4

Διασκορπίζουμε τη χοντροτριμμένη σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς, στην επιφάνεια του γλυκού και το φυλάμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Το ξεφορμάρουμε προσεχτικά και το κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *