Γιορτινός κορμός με μπισκότα
2014-12-21- Μερίδες: 6
- Χρόνος προετοιμασίας: 4:00 ω
- Έτοιμο σε: 4:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
28/12/14
Γιορτινός κορμός με μπισκότα. Εύκολος, γρήγορος, νόστιμος και γιατί όχι γιορτινός.
Συστατικά
- 300gr. Κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
- 300ml γάλα εβαπορέ
- 35gr. Βούτυρο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 15-20 μπισκότα βουτύρου, ανάλογα το μέγεθος τους
- Χοντροτριμμένοι ξηροί καρποί και σοκολάτα για την επικάλυψη
Οδηγίες
Βήμα 1
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το γάλα και το βούτυρο. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βήμα 2
Λαδώνουμε ελαφρά μια μικρή μακρόστενη φόρμα και καλύπτουμε την επιφάνεια της με λίγο από το μείγμα σοκολάτας.
Βήμα 3
Βάζουμε μια στρώση μπισκότα και καλύπτουμε με σοκολάτα. Συνεχίζουμε με μπισκότα και σοκολάτα για 4 στρώσεις, τελειώνοντας με σοκολάτα.
Βήμα 4
Διασκορπίζουμε τη χοντροτριμμένη σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς, στην επιφάνεια του γλυκού και το φυλάμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Το ξεφορμάρουμε προσεχτικά και το κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.