Γιορτινό κέικ tutti frutti
2013-12-29- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 κέικ
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(4.8 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
29/12/13
Τέλος του χρόνου με βροχή και πάλι βροχή και μουντίλα, συννεφιά και σήμερα πάλι ήλιος, μια φανταστική λιακάδα!! Αλλά ποιος πτοείται τέτοιες μέρες από καιρικά φαινόμενα. Σε άκρως εορταστικό πνεύμα και τρέξιμο για δώρα ή τραπέζια στο σπίτι. Αφήστε που όταν ξέρουμε πως έρχονται 2 μέρες , όπως τώρα καλή ώρα, αργίας, μας πιάνει ο πανικός να ψωνίσουμε τα πάντα μην τυχόν και έχουμε έκτακτες επισκέψεις ή πολύ πεινασμένους καλεσμένους και τελικά μας περισσεύουν τόσα πολλά πράγματα, πάντα. Χαλαρώστε φίλοι μου και μην άγχεστε, αφού κάθε χρόνο τα ίδια πράγματα συμβαίνουν και ορκιζόμαστε ότι του χρόνου θα είναι αλλιώς. Ας είναι αλλιώς αυτή η χρονιά που έρχεται από κάθε άλλη προηγούμενη και γλυκιά σαν το γιορτινό κέικ tutti frutti που σας προτείνουμε!
Συστατικά
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
Χυμός 1 πορτοκαλιού
Χυμός ½ λεμονιού
¾ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
½ φλιτζάνι ηλιέλαιο ή άλλο αντίστοιχο
1/3 φλιτζάνι κοντίτα tutti frutti
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1 κουταλιά της σούπας σόδα σκόνη
1 βανίλια
¼ του φλιτζανιού γιαούρτι αγελάδος
Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα , προαιρετικά
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα λεκανάκι όλα τα στέρεα υλικά και σε ένα δεύτερο μικρότερο τα υγρά.
Βήμα 2
Τα αναμιγνύουμε μεταξύ τους και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλα. Το μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά.
Βήμα 3
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη από σήτα / σουρωτήρι.
Προσαρμογή συνταγής :
http://www.nithaskitchen.com/2013/12/eggless-butterless-orange-tutti-frutti.html