Γιορτινό κότσι σε πακέτο
2014-12-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 2:30 ω
- Έτοιμο σε: 2:50 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
26/12/14
Γιορτινό κότσι σε πακέτο σερβίρουμε, γιατί το χοιρινό και φέτος τις γιορτές, φοράει τα καλύτερα του.
Συστατικά
Για τα κότσια:
2 χοιρινά κότσια
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
40gr. Κρύο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας θυμάρι ξερό
Για τις πατάτες:
700gr. Πατάτες κομμένες για φούρνο
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
Αλατοπίπερο
1κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι ξερό
Χυμός από 1 λεμόνι
Οδηγίες
Βήμα 1
Τοποθετούμε κάθε κότσι σε πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλας , πάνω από ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Το αλείφουμε με το βούτυρο, πιέζοντας το κρύο με τα δάκτυλα.
Βήμα 2
Πασπαλίζουμε με το θυμάρι, την πάπρικα και αλατοπίπερο. Ραντίζουμε με το λάδι και κλείνουμε σε πακέτο.
Βήμα 3
Ακουμπάμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 2-2 ½ ώρες.
Βήμα 4
Για τις πατάτες: Εντωμεταξύ τοποθετούμε σε άλλο ταψί τις πατάτες και από πάνω ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
Βήμα 5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 1- 1 ½ ώρα ή μέχρι να ξεροψηθούν και να πάρουν το επιθυμητό χρώμα. Σερβίρουμε τα κότσια ανοίγοντας τα πακέτα, πάνω σε πιατέλα, ακουμπώντας δίπλα τις πατάτες.