Γλυκιά πίτσα με σοκολάτα και μπανάνα
2013-08-28- Χρόνος προετοιμασίας: 1:10 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
200γρ.κουβερτούρα
60γρ.βούτυρο
100ml κρέμα γάλακτος
3 μπανάνες
2κ.σ.ζάχαρη άχνη
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
400γρ.αλεύρι
100γρ.σιμιγδάλι
375ml νερό
10γρ.μαγιά
10γρ.αλάτι
50ml λάδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μπωλ το αλεύρι, το αλάτι και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε το νερό με το λάδι και την μαγιά και το ρίχνουμε στο μείγμα αλευριού. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία και μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε στην άκρη μισή ώρα να φουσκώσει. Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και απλώνουμε το ζυμάρι μας. Το αφήνουμε στο ψυγείο άλλα 30 λεπτά. Εντωμεταξύ λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Απλώνουμε τη σοκολάτα πάνω στη ζύμη και ροδέλες από τις μπανάνες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C και για 20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την άχνη μόλις ξεφουρνίσουμε.