Γλυκοπατάτα γλυκιά σαλάτα με μύρτιλα
2014-09-03- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
3/9/14
Γλυκοπατάτα γλυκιά σαλάτα με μύρτιλα. Η πιο γλυκιά,η πιο δροσερή, η πιο ζουμερή και τραγανή συγχρόνως σαλάτα που έχετε δοκιμάσει τον τελευταίο καιρό είναι αυτή που σας προτείνουμε σήμερα. Επίσης αν έχετε επιστρέψει από κάποιο νησάκι και έχετε προμηθευτεί κάποια μυζήθρα, ξινομυζήθρα ή άλλο ντόπιο τυράκι, μην διστάσετε να το συμπληρώσετε. Της πάει και σας γυρίσει για λίγο, πίσω στις διακοπές.
Συστατικά
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα, ψημένη ή βρασμένη και κομμένη σε κομμάτια
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού κανέλα
- Αλατοπίπερο
- ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι balsamico
- ½ κουταλιά της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλόψιχα ή αμύγδαλο φιλέ
- ½ φλιτζάνι φρέσκα μύρτιλα (blueberries)
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε σε ένα μπολ το λάδι με το ξύδι, το μέλι, το κύμινο, την κανέλα και λίγο αλατοπίπερο και τα κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάζουμε σε ένα μπολ τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με το μείγμα μελιού. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε καλυμμένο στο ψυγείο για 30-50 λεπτά.
Βήμα 3
Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου , σκέτη ή με πράσινα σαλατικά της επιλογής μας αλλά και ως συνοδευτικό για ψητό κρεάς.