Loader

Γλυκοπατάτα με μήλα και καρύδια

2013-07-20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

 

2μεγάλες γλυκοπατάτας κομμένες σε κύβους

2μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες

1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1κ.σ.δενρολίβανο

4σκελ.σκόρδο κομμένες στα 4

Χυμό 1 λεμονιού

1/2φλ.ροζέ κρασί

1/2κ.γλ.μπούκοβο

1/3κ.γλ.κανέλα

1κ.γλ.πάπρικα

1/3φλ.λάδι

1μήλο κομμένο σε κύβους

1/2φλ/καρυδόψιχα χοντροκομμένη

1/2φλ.ζωμός λαχανικών

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί τα καρότα, τις γλυκοπατάτες, το μήλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, την κανέλα, την πάπρικα και το δενδρολίβανο. Ραντίζουμε με το λάδι, το κρασί ,και το χυμό λεμονιού και τέλος προσθέτουμε το ζωμό. Ανακατεύουμε ελαφρά και σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά και άλλα 30 χωρίς το αλουμινόχαρτο. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό μόνο του ή ως συνοδευτικό για ψητό κρέας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *