Γλυκοπατάτα με μήλα και καρύδια
2013-07-20- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2μεγάλες γλυκοπατάτας κομμένες σε κύβους
2μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1κ.σ.δενρολίβανο
4σκελ.σκόρδο κομμένες στα 4
Χυμό 1 λεμονιού
1/2φλ.ροζέ κρασί
1/2κ.γλ.μπούκοβο
1/3κ.γλ.κανέλα
1κ.γλ.πάπρικα
1/3φλ.λάδι
1μήλο κομμένο σε κύβους
1/2φλ/καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1/2φλ.ζωμός λαχανικών
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί τα καρότα, τις γλυκοπατάτες, το μήλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, την κανέλα, την πάπρικα και το δενδρολίβανο. Ραντίζουμε με το λάδι, το κρασί ,και το χυμό λεμονιού και τέλος προσθέτουμε το ζωμό. Ανακατεύουμε ελαφρά και σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά και άλλα 30 χωρίς το αλουμινόχαρτο. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό μόνο του ή ως συνοδευτικό για ψητό κρέας.