Γλυκοπικάντικα μπριζολάκια φούρνου
2015-10-13- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
13/10/15
Γλυκοπικάντικα μπριζολάκια φούρνου, για το γεύμα μας ή για μεζέ μπύρας; Θα δείξει.
Συστατικά
- 12 μπριζολάκια χοιρινά χωρίς κόκαλο
- 1/3 του φλιτζανιού μουστάρδα
- 1 κουταλιά του γλυκού chili sauce ή πικάντικη κέτσαπ
- ¼ του φλιτζανιού μέλι
- Αλατοπίπερο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στα 4 ή στα 6
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη ή κάποιο ξερό μυρωδικό της αρεσκείας μας
Οδηγίες
Βήμα 1
Ακουμπάμε τις μπριζόλες και τα κρεμμύδια σε ταψί και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το μέλι, την sauce chili και λίγο νερό. Περιχύνουμε με αυτό τα υλικά του ταψιού και ραντίζουμε με το λάδι.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 35-40 λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο μισό και να πάρουν ωραίο χρώμα οι μπριζόλες. Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.