Γλυκόξινες φτερούγες στα γρήγορα
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2κιλό φτερούγες κοτόπουλου
1/2φλ.ξύδι
1/2φλ.λάδι
2κ.γλ.μαύρη ζάχαρη
1κ.γλ.πάπρικα
4σκελ.σκόρδο
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τις φτερούγες σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα περιχύνουμε πάνω στις φτερούγες. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν όλο το βράδυ ή μισή ώρα. Την επόμενη βάζουμε τις φτερούγες σε κατσαρόλα με λίγο λάδι και τις σοτάρουμε από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τη μαρινάδα και ελάχιστο νεράκι και σιγοψήνουμε για 20 λεπτά. Τις σερβίρουμε ζεστές με basmati και λαχανικά στον ατμό.