Γλυκόξινες χοιρινές μπριζόλες με κάππαρη
2013-06-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
4χοιρινές μπριζόλες λαιμού
1 1/2κ.σ.μέλι
150ml ξύδι
Λάδι
Αλατοπίπερο
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
1κ.σ.θυμάρι ξερό
2κ.σ.κάππαρη ξαλμυρισμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Ρίχνουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε τις μπριζόλες και από τις 2 πλευρές. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε ταψί. Στο ίδιο λάδι σωτάρουμε το κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε το θυμάρι, πιπέρι και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε το ξύδι με το μέλι και το ρίχνουμε και αυτό μαζί με την κάππαρη στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε αυτό το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδοκοκκινήσουν οι μπριζολίτσες μας.