Loader

Γλυκόξινη πολίτικη σαλάτα

2013-10-24
  • Μερίδες: 2
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

24/10/13

Ο καλός μου δυστυχώς δεν είναι πολύ fan της σαλάτας. Πέρα από χωριάτικη, κλασικά, ή ντάκο ή χόρτα στο τσακίρ κέφι, τις υπόλοιπες ούτε να τις ακούσει ούτε να τις δει.

Το πρόβλημα μου λοιπόν συνήθως είναι η ποσότητες των υλικών. Υπάρχουν κάποιες σαλάτες που περιχύνονται με κάποιο dressing ή απλά ελαιόλαδο, λίγο πριν το σερβίρισμα, για να είναι φρέσκιες, τραγανές και να μην νερουλιάσουν. Σε αυτές υπολογίζω συνήθως ακριβώς την ποσότητα που θέλω και αν μείνει, συνήθως κλαίω, όταν την πετάω.

Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες σαλάτες που όσο μένουν με τα λαδόξυδα και τα καρυκεύματα στο ψυγείο τόσο νοστιμεύουν. Συνήθως τη δεύτερη ή τρίτη μέρα είναι καλύτερη από την πρώτη, με διαφορά.

Στην συγκεκριμένη σαλάτα που σας έχω σήμερα, μετάνιωσα πραγματικά που δεν έφτιαξα μεγαλύτερη ποσότητα. Θες κι άλλη κι άλλη και δεν την χορταίνεις, μιλάω πολύ σοβαρά

Σας την παρουσιάζω και πάω να ετοιμάσω κι εγώ μαζί σας, λίγη ακόμα για να υπάρχει στο ψυγείο.

Συστατικά  

πολίτικη σαλάτα

2φλιτζάνια λάχανο τριμμένο

1 φλιτζάνι καρότο τριμμένο

3-4 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε ροδέλες

¼ του φλιτζανιού ξύδι

¼ του φλιτζανιού ζάχαρη

1 κουταλιά του γλυκού fennel seeds (σπόροι μάραθου)

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα με σιναπόσπορο

Αλατοπίπερο

1/3 της κουταλιάς του γλυκού κουρκουμάς

Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Γιαούρτι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λάχανο , το καρότο και τις πιπεριές.

Βήμα 2

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, τους σπόρους μάραθου, το αλατοπίπερο και τον κουρκουμά. Το βάζουμε να ζεσταθεί και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Βήμα 3

Αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε πάνω στα λαχανικά. Ανακατεύουμε και το φυλάμε στο ψυγείο 3-4 ώρες στο ψυγείο ή όλο το βράδυ, αφού το καλύψουμε με καπάκι ή διαφανή μεμβράνη.

Βήμα 4

Για το σερβίρισμα μεταφέρουμε σε σαλατιέρα, διασκορπίζουμε από πάνω γιαούρτι και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Τρώγεται κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου. Αλλά δοκιμάστε και λίγο πριν την βάλετε στο ψυγείο…crunchy!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *