Γλυκόξινο και καραμελωμένο μπολ
2014-10-05- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
- Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
9/10/14
Γλυκόξινο και καραμελωμένο μπολ. Ένα γεύμα σαλάτα επιδόρπιο. Ένα μπολ 3 σε 1. Κυριώς πιάτο με σαλάτα και το φρούτο ανακατεμένα. Χορταστικό, πλήρες και εύκολο! Με μια λέξη ιδανικό. Δεν θα βάλω δοσολογίες σκόπιμα. Προσθέτουμε ή αφαιρούμε υλικά κατά βούληση και φυσικά,όρεξη.
Συστατικά
- Αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
- Κάππαρη
- Λόλα ή άλλο πράσινο σαλατικό της αρεσκείας μας
- Κοτόπουλο φιλέτο σε λωρίδες μαγειρεμένο ανάλογα τα γούστα
- Πορτοκαλι πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- Κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
- Σταφύλια λευκά, χωρίς κουκούτσι
- Καστανό ρύζι μαγειρεμένο
- Ελαιόλαδο
- Ξύδι balsamico
- Ζάχαρη
- Αλατοπίπερο
- Σουσάμι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα πράσινα σαλατικά με το αγγούρι και τη κάππαρη. Τα κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα σταφύλια, ταυτόχρονα, σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά. Ραντίζουμε με λίγο balsamico και ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και τα αφήνουμε πάνω στην εστία.
Βήμα 3
Σε μεγάλο μπολ ή περισσότερα, μικρότερου μεγέθους βάζουμε βάζουμε σε μια γωνία το μείγμα σαλατικών. Δίπλα το ρύζι και από πάνω το κοτόπουλο και στο υπόλοιπο το μείγμα σταφυλιού πιπεριάς.
Βήμα 4
Ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο, ξύδι balsamico και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Διασκορπίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε. Ανακατεύουμε στο τραπέζι ή ο καθένας στο μπολ του.