Γλυκόξινο chutney πιπεριάς για ψητό
2013-07-10- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
6πιπεριές Φλωρίνης
6πιπεριές πράσινες
3Μεγάλα κρεμμύδια
1 ½ φλ.ξύδι
1φλ.ζάχαρη
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τις πιπεριές από το κοτσάνι και τα σπόρια. Τα πολτοποιούμε μαζί με τα κρεμμύδια στο multi χωρίς όμως να λιώσουν αλλά να μείνουν και μερικά κομμάτια ολόκληρα. Τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με καυτό νερό. Τα αφήνουμε 5 λεπτά και τα σουρώνουμε καλά. Τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα μαζί με το ξύδι διαλυμένο στη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Τα σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Διατηρείται για μήνες εκτός ψυγείου μέχρι να τα ανοίξουμε. Είναι ιδανικό συνοδευτικό για b.b.q. ή ψητό κατσαρόλας.