Γλυκό ντρέσινγκ άνηθου
2014-08-23- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4-5
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
23/8/14
Γλυκό ντρέσινγκ άνηθου για κάθε είδους ψητά λαχανικά, ωμές ή βραστές σαλάτες και ότι άλλο βάλει το μυαλό σας. Προσωπικά η γεύση του άνηθου μου θυμίσει λαχανοντολμάδες –σχεδόν πάντα – αλλά όλοι ξέρουμε ότι η χρήση του δεν περιορίζεται μοναχά εκεί. Ταιριάζει απίστευτα με το λεμόνι, το φρέσκο κρεμμύδι και γενικά όλα σχεδόν τα πράσινα λαχανικά ή σαλατικά. Τον χρησιμοποιούμε σε τουρσιά, λάδια, ξίδια, μαρινάτες λιπαρών ψαριών ή όπου τελικά, τραβάει η όρεξη και τα γούστα μας.
Συστατικά
- 2/3 του φλιτζανιού άνηθος ψιλοκομμένος
- 3 κουταλιές της σούπας peanuts ή κάσιους
- Χυμό από ½ λεμόνι
- ½ κουταλιά του γλυκού λευκό ξύδι
- 1 ½ κουταλιά του γλυκού μέλι
- 2-4 κουταλιές της σούπας νερό, ανάλογα την πυκνότητα που επιθυμούμε
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο multi και συμπληρώνουμε αλατοπίπερο, νερό, ξύδι ή χυμό λεμονιού ανάλογα τα γούστα.
Βήμα 2
Φυλάμε το dressing στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Διατηρείται 3-4 ημέρες σε βάζο με καπάκι και φροντίζουμε να το ανακινούμε καλά πριν από κάθε χρήση.