Loader

Γλυκό του κουταλιού αχλάδι

2013-08-28
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

2κιλά αχλάδια μικρού μεγέθους
1κιλό ζάχαρη
3λεμόνια
1βανίλια
1 1/2κ.γλ.ξινό

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αχλάδια από τη φλούδια, τα κόβουμε στα 2 και αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη. Σε μια μεγάλη λεκάνη διαλύουμε το ξινό και το χυμό από τα 2 λεμόνια. Ρίχνουμε εκεί τα αχλάδια μας και τα αφήνουμε 2 ώρες. Στη συνέχεια γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 2 ποτήρια νερό και τη ζάχαρη. Το βάζουμε να πάρει βράση , περίπου 5 λεπτά και ρίχνουμε μέσα και τα αχλάδια. Τα αφήνουμε να βράσουν 20-30 λεπτά. Με ένα πιρούνι δοκιμάζουμε αν τρυπιούνται, οπότε και τα σβήνουμε νωρίτερα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και μετά το καπάκι για να μηνπέσουν υδρατμοί στο γλυκό μας. Το αφήνουμε να σταθεί 24 ώρες. Την επόμενη μέρα βγάζουμε τα αχλάδια από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και βάζουμε το σιρόπι να πάρει βράση μέχρι να δέσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε πάλι τα αχλάδια, το χυμό του 3ου λεμονιού και την βανίλια. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Τα φυλάμε σε δροσερό μέρος.

Κατηγορία Συνταγής: , Ετικέτες: , , Συστατικά: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *