Γλώσσα φιλέτο με σάλτσα λαχανικών
2013-07-24- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
6κ.σ.ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2σκελ.σκόρδο
1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο
1/2 ντομάτα
1/2κ.σ. ρίγανη 1/2 κ.σ.θυμάρι
1/4κ.σ.ζάχαρη
6- σταγόνες tabasco
2κ.σ.χυμό λεμονιού
αλατοπίπερο
4 φέτες γλώσσας (ψάρι)
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 2κ.σ.λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και την πιπερία που έχουμε προηγουμένως πολτοποιήσει στο multi,ώσπου να μαραθούν.Προσθέστε την ντομάτα,τα μυρωδικά,τη ζάχαρη και το tabasco,το αλατοπίπερο και το χύμο λεμονιού.Ανακατέψτε επάνω στη φωτιά,ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά και να γλασσαριστούν. Αλείψτε τα φιλέτα του ψαριού με το υπόλοιπο εάιόλαδο και ψήστε τα στο γκρίλ του φούρνου με λίγο νεράκι και το υπόλοιπο λαδάκι, αλλά και λίγο αλατοπίπερο. Σερβίρετε τα ζεστά,περιχύνοντας τα με τη σάλτσα. Καλή σας επιτυχία!