Γρήγορα φαλάφελ με φασόλια
2015-06-12- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 12 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
12/6/15
Γρήγορα φαλάφελ με φασόλια για την ημέρα Φαλάφελ που έχει οριστεί για την 12η Ιουνίου όπως διαπίστωσα στο διαδίκτυο. Μια μέρα αφιερωμένη στο πιο αγαπημένο street food του Ισραήλ αλλά και όλης της Μέσης Ανατολής. Οι παραλλαγές και οι εκδοχές για αυτό το νόστιμο σνακ, άφθονες , όπως επίσης και οι τρόποι εκτέλεσης. Συνήθως σερβίρεται πάνω σε πίτα συνοδεία κάποιας σάλτσας, ως επί το πλείστον από γιαούρτι. Εμείς στο ZannetCooks.gr μιας και το ανακαλύψαμε τυχαία και την τελευταία στιγμή, προτιμήσαμε μια συνταγή πανεύκολη και ταχύτατη.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι φασόλια βρασμένα
- 1 μεγάλη χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλατοπίπερο
- 50gr. αμυγδαλόψιχα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
- Λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε ελαφρά χωρίς να τα λιώσουμε.
Βήμα 2
Τα μεταφέρουμε σε μπολ και τα πλάθουμε καλά σε μικρά στρογγυλά μπαλάκια, που αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να σταθούν για να μην διαλύσουν στο ψήσιμο.
Βήμα 3
Τα πιέζουμε να πλατύνουν ελαφρά και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 12-14 λεπτά.
Βήμα 4
Σερβίρουμε αμέσως με πίτες, φέτες ντομάτας και γιαούρτι ή hummus ή σάλτσα της αρεσκείας μας.