Γρήγορο γεύμα με αυγό μάτι
2015-06-08- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
8/6/15
Γρήγορο γεύμα με αυγό μάτι ότι πρέπει για καλοκαιρινά γεύματα που θέλουμε κάτι ελαφρύ. Ένα αυγό κάνει πάντα τη διαφορά ακόμα και στα πιο απλά πιάτα και συνιστώ ανεπιφύλακτα να πειραματιστείτε με δικούς σας συνδυασμούς. Θα εντυπωσιαστείτε με το αποτέλεσμα.
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια ανάμικτα κατεψυγμένα λαχανικά
- 2 αυγά
- 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2 κουταλιές της σούπας chives ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας γραβιέρα τριμμένη ή σε φλοίδες (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας balsamico
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ρίχνουμε τα λαχανικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει και τα μαγειρεύουμε για 12-14 λεπτά.
Βήμα 2
Τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε βαθιά πιατέλα ή τα μοιράζουμε σε δυο πιάτα. Ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο και το balsamico και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ ψήνουμε τα αυγά, μάτια και τα ακουμπάμε πάνω στα λαχανικά.
Βήμα 4
Διασκορπίζουμε τα ντοματίνια, τα chives και τη γραβιέρα και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.