Loader

Γυμνή quiche με παντζαρόφυλλα και προσούτο

2015-06-28
  • Μερίδες: 4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

5/7/15

Γυμνή quiche με παντζαρόφυλλα και προσούτο γιατί αξιοποιούμε όλες τις πρώτες ύλες και μας αρέσει πολύ. Τα παντζαρόφυλλα είναι γευστικότατα και πλούσια σε βιταμίνες. Είναι καταπληκτικά σε σαλάτες και σούπας αλλά εξίσου ικανοποιητικά σε αλμυρές τάρτες, τις οποίες και λατρεύω. Η συγκεκριμένη εκδοχή της γυμνής quiche προέκυψε από μεγάλη πείνα αλλά αν έχετε χρόνο μπορείτε να την συνδυάσετε με την αγαπημένη σας βάση για τάρτες και να κάνετε το πιάτο ακόμα πιο συναρπαστικό.

beetgreenstart (1) beetgreenstart (3)

Συστατικά  

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

4-5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

½ κιλό παντζαρόφυλλα

50gr. προσούτο

4 αυγά

300ml κρέμα γάλακτος της επιλογής σας*

65gr. gouda ή cheddar τριμμένο

Αλατοπίπερο

Μια πρέζα μοσχοκάρυδο

Πεκορίνο ή παρμεζάνα τριμμένη

Φρυγανιά τρίμμα για το σκεύος

*Αναζητήστε στην αγορά κρέμα γάλακτος με ελαιόλαδο, με λιγότερα λιπαρά, πλούσια γεύση και ανάλαφρη αίσθηση

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε δυο κουταλιές από το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε τα παντζαρόφυλλα ψλοκομμένα και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον άνηθο. Σιγομαγειρεύουμε για 8-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και αφαιρούμε αν έχει επιπλέον υγρά στο σκεύος.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος, μοσχοκάρυδο, το gouda και λίγο ακόμα αλατοπίπερο.

Βήμα 4

Ενώνουμε το μείγμα αυγών με αυτό των παντζαρόφυλλων και τα μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος της επιλογής μας, που έχουμε αλείψει με το υπόλοιπο λάδι και έχουμε πασπαλίσει ελαφρά με φρυγανιά.

Βήμα 5

Κόβουμε με τα χέρια το προσούτο σε λωρίδες που ακουμπάμε σε διάφορα σημεία πάνω στην κις σχηματίζοντας «μπουκετάκι». Πασπαλίζουμε με το πεκορίνο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-40 λεπτά.

Βήμα 6

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και την κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *