Διπλομαγειρεμένο χοιρινό
2014-12-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
22/12/14
Διπλομαγειρεμένο χοιρινό για να προσθέσετε στο εορταστικό μενού και να εντυπωσιάσετε χωρίς πολύ κόπο.
Συστατικά
- 400gr. Χοιρινό, κομμένο για τηγανιά
- 1 μέτριο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- ½ κουταλιά του γλυκού τσίλι σκόνη
- ¼ του φλιτζανιού soya sauce
- 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
- ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ρίχνουμε το κρέας σε μπόλικο νερό που βράζει και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά. Το σουρώνουμε και το μεταφέρουμε σε μπολ με καπάκι.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα 5 επόμενα υλικά και ανακατεύουμε προσεχτικά να πάει παντού η μαρινάδα. Το αφήνουμε στο ψυγείο από 2 ώρες ή και όλο το βράδυ.
Βήμα 3
Την επόμενη ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό ή wok και ρίχνουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Βήμα 4
Ρίχνουμε τα υλικά της μαρινάδας και αφού ανακατέψουμε, μαγειρεύουμε για άλλα 20-25 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.