Δροσερή σαλάτα με τα υλικά από το τζατζίκι
2014-04-05- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
5/4/14
Δροσερή σαλάτα με τα υλικά από το τζατζίκι, δηλαδή ένα εναλλακτικό θα λέγαμε τζατζίκι που σερβίρεται εξίσου ευχάριστα σαν ορεκτικό αλλά και σαν σαλάτα. Ιδανικό για το τραπέζι του Πάσχα, όσο θα ψήνεται το αρνάκι και όλων της λογής τα καλούδια του λαμπριάτικου τραπεζιού αλλά και ευχάριστη έκπληξη για αυτούς που συνήθως δεν πλησιάζουν το παραδοσιακό γιαουρτοσκόρδιο!
Συστατικά
Για τη πράσινη σάλτσα(1 φλιτζάνι):
1 φλιτζάνι φύλλα μέντας ή δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι άνηθος ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
1 σκελίδα σκόρδο ή παραπάνω, ανάλογα τα γούστα
1 ½ κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
Μια πρέζα ζάχαρη
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Για τη σαλάτα(για 4 άτομα):
1 ματσάκι ρόκα ή ανάλογη ποσότητα από άλλη πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας
1 μεγάλο αγγούρι κομμένο σε στικάκια
2 μέτρια καρότα τριμμένα
200ml στραγγιστό γιαούρτι
Ελαιόλαδο και αλατοπίπερο για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Για τη πράσινη σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο multi και τα πολτοποιούμε να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνουν μια αλοιφή. Όσο μείνει το φυλάμε στο ψυγείο για κάποια άλλη χρήση σε ψητά λαχανικά ή το ψητό αρνί.
Βήμα 2
Για τη σαλάτα: Τοποθετούμε σε πιατέλα τη ρόκα ή τα σαλατικά που θα επιλέξουμε , χοντροκομμένα και διασκορπίζουμε τα στικάκια από το αγγούρι και έπειτα τα τριμμένα καρότα.
Βήμα 3
Παίρνουμε κουταλιές από το γιαούρτι και την πράσινη σάλτσα σε διάφορα σημεία της σαλάτας. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για να σερβίρουμε.