Ελαφριά κρέμα pesto με ρίγανη και ανθότυρο
2015-01-04- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 φλιτζάνι
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
8/1/15
Ελαφριά κρέμα pesto με ρίγανη και ανθότυρο ή φέτα αν προτιμάτε, για μια ελληνική παραλλαγή της αγαπημένης μας σαλτσούλας που θα απογειώσει τα πιάτα μας.
Συστατικά
- 1 ½ φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη
- ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ¼ του φλιτζανιού ένα είδος ξηρού καρπού της αρεσκείας μας (καρύδια, φουντούκια, κουκουνάρι κ.λ.π.)
- Χυμό και ξύσμα ½ λεμονιού
- 1/3 του φλιτζανιού ανθότυρο ή φέτα θρυμματισμένη
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Μια πρέζα τσίλι σκόνη ή ότι καυτερό έχουμε (προαιρετικά)
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα.
Βήμα 2
Το φυλάμε στο ψυγείο 2-3 ημέρες, σε αεροστεγές βάζο, ραντίζοντας την επιφάνεια με επιπλέον ελαιόλαδο.