Ελαφριά τονοσαλάτα με αβοκάντο
2015-03-26- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 3-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
26/3/15
Ελαφριά τονοσαλάτα με αβοκάντο για να την φάμε με το κουτάλι αλλά και να αλείψουμε ή να γεμίσουμε οποιουδήποτε είδους αρτοποιήμα!
Συστατικά
- 1 κονσέρβα τόνος, στραγγισμένος
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης σπιτική ή από βάζο, ψιλοκομμένη
- Χυμό από ½ λεμόνι ή lime
- Αλατοπίπερο
- 1/3 του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα, προαιρετικά
Οδηγίες
Βήμα 1
Ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο και με ένα πιρούνι το λιώνουμε σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τον τόνο, την πιπεριά και τον μαϊντανό. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, ανάλογα τα γούστα και ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού ή lime.
Βήμα 3
Σερβίρουμε με κριτσίνια ή φρυγανισμένο ψωμί και ραντίζοντας με λίγο λάδι ή σαν γέμιση για τοτίγιες ή σάντουιτς.