Ελιοψωμάκι σε 10′
2013-05-31- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 5λ
- Ωρα μαγειρέματος: 5λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
5φέτες μπαγιάτικο ψωμί
2κ.σ.μαγιονέζα
1κ.γλ.βασιλικό
1πρέζα αλάτι
100γρ.μοτσαρέλα τριμμένη
10ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλ/νες
1κρεμμύδι φρέσκο ψιλ/νο
1κ.σ.βούτυρο λιωμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί, το κρεμμύδι, τις ελιές και τη μαγιονέζα. Πασπαλίζουμε με το αλάτι, αν θέλουμε και με τον βασιλικό ή κάποιο άλλο αρωματικό που αρέσει στο δικό σας αγγελούδι. Περιχύνετε το βούτυρο και τα ανακατεύετε όλα μαζί. Βάζετε τις φέτες ψωμιού μέσα σε ένα ταψάκι και καλύπτετε την επιφάνεια τους με κουταλιές από το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 10 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.