Ερωτικό φίλτρο
2014-02-10- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
10/2/14
Ερωτικό φίλτρο ή παντζαρόσουπα βελουτέ με μήλο και φινόκιο! Κατακόκκινη και ζεστή, ένα πρώτο πιάτο που μπορεί να μας ζεστάνει, εντός και εκτός!!
Συστατικά
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό φινόκιο
- 1 μήλο
- 2 μέτρια παντζάρια
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)
- 3 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
- Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
- Γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος ή κρουτόν ή ότι μας αρέσει για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε όλα τα λαχανικά. Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μια κατσαρόλα μικρή και σοτάρουμε το κρεμμύδι, να γυαλίσει.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα παντζάρια , το σκόρδο και το φινόκιο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ζωμό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το μήλο και λίγο αλατοπίπερο.
Βήμα 3
Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Την πολτοποιούμε στο multi ή με το ειδικό μηχάνημα και την μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα μαζί με τον πελτέ.
Βήμα 4
Βάζουμε τη σούπα να πάρει μια ακόμα βράση, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας (κρουτόν, φρυγανισμένο ψωμί κ.λ.π. ) και το υπόλοιπο λάδι.