Εύκολα μαλακά σοκολατάκια της μητερούλας από το Βόλο
2013-12-29- Ποσότητα: 30-40 κομμάτια
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
29/12/13
Εορταστικά ,φρεσκότατα και εύκολα μαλακά σοκολατάκια, στο inbox μας, από τη μητερούλα από το Βόλο που μας στέλνει τις νόστιμες συνταγές τις σε άριστη στοίχιση, ορθογραφία και επιμέλεια! Καλή & Νόστιμη Χρονιά ευχόμαστε στο Βόλο και τη φίλη μας Γεωργία και την οικογένεια της. Ωραίο το χεράκι της φώτο, πραγματικά!!
Συστατικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
500gr . κουβερτούρα
2 κουταλιές μαργαρίνη (εγώ έβαλα βούτυρο αγελάδος, γιατί μου περίσσευε)
1 κούπα καρύδια σπασμένα με το χέρι (ή τον ξηρό καρπό της αρεσκείας σας)
1 κούπα ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα (εγώ έβαλα κράνμπερι και βερίκοκα)
1 σφηνάκι κονιάκ ή οποιοδήποτε λικέρ της αρεσκείας σας (εγώ είχα λικέρ από κράνα, της μητερούλας μου) – αν το λικέρ δεν είναι από κάποιο εσπεριδοειδές, προσθέτουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού, για τη μυρωδιά
Κακάο για το πασπάλισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το βούτυρο, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε μέσα, σιγά-σιγά, τη σοκολάτα σε σπασμένα κομμάτια, και ανακατεύουμε.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το λικέρ. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρούτα και το καρύδι, ανακατεύοντας καλά.
Βήμα 3
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόχαρτο, το στρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
Βήμα 4
Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια, μεγέθους της προτίμησής μας, και τα αφήνουμε να σφίξουν. Πασπαλίζουμε με κακάο.
Βήμα 5
Μετά από κάποιες ώρες, τουλάχιστον 3, τα σοκολατάκια έχουν απορροφήσει το λάδι τους και έχουν κάπως σκληρύνει, μένοντας πάντα όμως βελούδινα στο εσωτερικό τους.