Εύκολη ελαφριά τυρόπιτα
2013-06-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 ½ φλ.γάλα χλιαρό
Αλατοπίπερο
1φλ.φέτα θρυμματισμένη
2/3φλ.κατίκι
3αυγά χτυπημένα
1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
1κ.σ.δυόσμος ξερός
Λάδι
1κ.γλ.πάπρικα
1φλ.γκούντα τριμμένο
1φλ.καλαμποκάλευρο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη φέτα με το κατίκι και τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το δυόσμο. Ανακατεύουμε καλά τα 2 μείγματα και τα μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψάκι. Πασπαλίζουμε με το γκούντα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά περίπου. Το κόβουμε σε κομμάτια αφού κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε.