Ζεστά καναπεδάκια γλυκοπατάτας με πουρέ φασολιών
2015-03-01- Μερίδες: 4-6
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
3/3/15
Ζεστά καναπεδάκια γλυκοπατάτας με πουρέ φασολιών. Ένα πιάτο που μπορούμε να προσφέρουμε σαν σνακ ή ορεκτικό αλλά και να το απολαύσουμε με αυγά, ψημένα όπως προτιμάμε για ένα γεύμα υγιεινό και διαφορετικό.
Συστατικά
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
- 1 φλιτζάνι φασολάδα που έμεινε, στραγγισμένη από τα πολλά υγρά
- ½ κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού κύμινο
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- Ντοματίνια κομμένα σε ροδέλες
- Φέτα θρυμματισμένη
- Παρμεζάνα τριμμένη ή κάποιο τυρί που λιώνει
Οδηγίες
Βήμα 1
Πλένουμε τις πατάτες καλά και τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες. Τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ραντίζουμε με λίγο λάδι. Τις αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 35 λεπτά.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι, λίγο λάδι και ρίχνουμε το κύμινο και την πάπρικα. Ανακατεύουμε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τη φασολάδα και πιέζουμε με το εργαλείο που κάνουμε πουρέ. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 3
Μόλις ψηθούν οι γλυκοπατάτες μοιράζουμε από πάνω τον πουρέ φασολιών. Διασκορπίζουμε 2-3 ροδέλες από τα ντοματίνια, τυρί φέτα και τέλος παρμεζάνα. Βάζουμε το ταψί πάλι στο φούρνο και ψήνουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυράκια.
Βήμα 4
Μεταφέρουμε προσεχτικά σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ,αν θέλουμε και σερβίρουμε αμέσως.