Ζεστή λαχανοσαλάτα με κέτσαπ
2015-02-04- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 8λ
- Ωρα μαγειρέματος: 12λ
- Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
4/2/15
Ζεστή λαχανοσαλάτα με κέτσαπ στο τραπέζι μας σήμερα. Την συνδυάζουμε με ψητά μπιφτέκια ή ρύζι και έχουμε ένα γρήγορο πιάτο που θα τιμήσουν και οι μη χορτοφάγοι.
Συστατικά
- 4 φλιτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 πιπεριές ψημένες και κομμένες σε ροδέλες
- 10 μεγάλα ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1/3 του φλιτζανιού κέτσαπ
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά της σούπας Worcestershire sauce
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ή wok και ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε το λάχανο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τις πιπεριές, τα ντοματίνια, την κέτσαπ και την Worcestershire sauce. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 8-12 λεπτά, ανάλογα πόσο τραγανή ή μαλακή θέλουμε τη σαλάτα μας.
Βήμα 3
Για να σερβίρουμε την μεταφέρουμε σε μπολ ή πιατέλα, ραντίζουμε αν θέλουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο.