Ζεστή τονοσαλάτα με κάρυ
2013-06-22- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/4φλ.λάδι
1μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
3σκελ.σκόρο λιωμένες
2κ.γλ.ginger σκόνη ή φρέσκο τριμμένο
1κ.σ.κάρυ σκόνη
1κονσέρβα τόνος
1πράσινη πιπεριά ψιλ/νη
Αλατοπίπερο
1/2κ.γλ.κόλιαντρος σκόνη
2κ.σ.μαγιονέζα (προαιρετικά)
Tips: *Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε σταφύλια χωρίς κουκούτσι, σταφίδες ή ακόμα και ψιλοκομμένο μήλο.
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το ginger και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ροδίζει. Πασπαλίζουμε με το κάρυ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την πιπεριά και τον τόνο και με ένα πιρούνι τον διαλύουμε σε μικρότερα κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον κόλιαντρο. Κλείνουμε το μάτι και αν θέλουμε προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε. Τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.