Ζεστή χειμωνιάτικη σαλάτα με σόγια και κέτσαπ
2013-06-23- Κουζίνα: Κινέζικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
3φλ.λάχανο ψιλ/νο
1πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη
2κ.σ.σέλινο ψιλ/νο
2καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
Λάδι
Αλατοπίπερο
2κ.σ.κέτσαπ
1κ.γλ.ξύδι
1κ.γλ.μέλι
1/2φλ.σόγια σος
2κ.σ.σουσάμι
Οδηγίες
Βήμα 1
Σοτάρουμε σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι τα λαχανικά να μαλακώσουν ελαφρά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κέτσαπ με το μέλι και το ξύδι. Τα ρίχνουμε στα λαχανικά μαζί με λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να σιγοψηθούν άλλα 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με τη σογια. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε πιατέλα ή βαθύ πιάτο. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.