Ζηλευτή πεπερονάτα
2015-08-01- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 55λ
- Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
1/8/15
Το καλοκαίρι είναι η τέλεια στιγμή για να προετοιμάσουμε ζηλευτή πεπερονάτα αφού οι πιπεριές καταφθάνουν από το ομώνυμο χωριό η μια σακούλα πίσω από την άλλη. Μια Ιταλική συνταγή που μαγειρεύω πολύ συχνά αφού εκτός από τη νοστιμιά της, είναι και μια εύκολη λύση, συνοδευτικού ή κυρίως γεύματος όπως θα διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες. Τρώγεται ζεστή και κρύα και είναι πιάτο must αν σας αρέσει το συγκεκριμένο λαχανικό.
Συστατικά
- 1 κιλό πιπεριές διάφορες κομμένες σε λωρίδες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- ½ κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι balsamico
- Μια πρέζα ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
- Αλατοπίπερο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να ροδίζουν. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε άλλο 1 λεπτό.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 10 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν οι πιπεριές. Ρίχνουμε τη ντομάτα και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά με το καπάκι μισόκλειστο, μέχρι να εξατμισθούν τα πολλά υγρά.
Βήμα 3
Τέλος προσθέτουμε τα δυο είδη ξυδιού, τη ρίγανη, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο ανάλογα τα γούστα. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 10 λεπτά. Το αφήνουμε να σταθεί 15 λεπτά.
Βήμα 4
Σερβίρουμε αμέσως σαν συνοδευτικό για ψητό κρέας ή κοτόπουλο, με ρύζι ή ζυμαρικά, με ένα αυγό μάτι στην κορυφή, με πίτες της αρεσκείας μας και ότι άλλο θέλουμε.