Ζουμερά σοκολατένια muffins
2013-08-28- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
70γρ.αλεύρι
100γρ.βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
150γρ.ζάχαρη
4αυγά
200γρ.κουβερτούρα
50γρ.φουντούκια αλεσμένα
Οδηγίες
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βουτυρώνουμε τις υποδοχές ενός ταψιού για muffins και το βάζουμε στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και ρίχνουμε τα αυγά. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και ρίχνουμε το αλεύρι, τα φουντούκια και τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και σταματάμε το χτύπημα. Βγάζουμε το ταψί μας από την κατάψυξη και γεμίζουμε τις θήκες των muffins με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά ώστε να ψηθούν άλλα να κρατήσουν και ζουμερό το εσωτερικό. Αφήνουμε να χλιαρύνει λίγο και ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε με παγώτο