Ζουμερό αυγό με κρούστα σουσαμιού
2015-09-01- Ποσότητα: 1
- Χρόνος προετοιμασίας: 5λ
- Ωρα μαγειρέματος: 5λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
1/9/15
Ζουμερό αυγό με κρούστα σουσαμιού χωρίς άλλα λόγια. Απλά δοκιμάστε το!
Συστατικά
- Σουσάμι καβουρδισμένο
- Πάπρικα
- Αλατοπίπερο
- Αυγά
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα πιάτο σουσάμι, πάπρικα και αλατοπίπερο. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε χοντροτριμμένα αμύγδαλα ή καρύδια ή άλλα μπαχαρικά ή/ και μυρωδικά της αρεσκείας μας. Ανάλογα τα άτομα υπολογίζουμε τα αυγά και βάζουμε από μια κουταλιά σουσάμι και πάπρικα για κάθε αυγό.
Βήμα 2
Βράζουμε το αυγό 5-6 λεπτά και το καθαρίζουμε. Το ρολάρουμε πάνω στο μείγμα σουσαμιού, να κολλήσει γύρω του.
Βήμα 3
Το ακουμπάμε σε φρέσκια σαλάτα της αρεσκείας μας ή φρυγανισμένο ψωμί και σερβίρουμε αμέσως.