Loader

Ζουμερό κέικ αμυγδάλου με βανίλιες

2015-07-10
  • Μερίδες: 6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

10/7/15

Ζουμερό κέικ αμυγδάλου με βανίλιες για να απολαύσουμε με τον καφέ μας!

vanillacake (1) vanillacake (4)

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές της σούπας αμύγδαλο τριμμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
  • Μια πρέζα αλάτι
  • ¾ του φλιτζανιού ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 κουταλιά του γλυκού αμαρέτο ή εκχύλισμα βανίλιας υγρό
  • 2 μεγάλα αυγά
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 βανίλιες κομμένες στα 4
  • 2 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορος και λίγο ακόμα για την επικάλυψη
  • Χυμό ½ λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 12-14 αμύγδαλα λευκά ολόκληρα για το στόλισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μπολ βάζουμε την καστανή ζάχαρη με την κανέλα, τα ανακατεύουμε και τα φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τα τριμμένα αμύγδαλα, το αλάτι και το baking.

Βήμα 3

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, το αμαρέτο, το βούτυρο, τον παπαρουνόσπορο και το ξύσμα λεμονιού.

Βήμα 4

Ενώνουμε τα 2 μείγμα ανακατεύοντας με σπάτουλα ή μεγάλο καλά μέχρι να αποκτήσουμε ένα νέο μείγμα λείο. Το μεταφέρουμε σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά, ελαφρά λαδωμένη.

Βήμα 5

Απλώνουμε την επιφάνεια και πιέζουμε τις βανίλιες σε διάφορα σημεία της ζύμης μαζί με τα αμύγδαλα. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με το μείγμα κανελοζάχαρης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 55-60 λεπτά.

Βήμα 6

Αφήνουμε να κρυώσει , ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε. Την επόμενη μέρα είναι ακόμα καλύτερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *