Ζυμαρικά και ένα αυγό μάτι
2015-08-26- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 1
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
26/8/15
Ζυμαρικά και ένα αυγό ματί γιατί στο σπίτι μας τιμάμε τις μακαρονάδες με το που φτάνουμε από οποιοδήποτε ταξίδι. Του καλού μου, κλασική με τυράκι και κόκκινη σάλτσα για να φτιάξει το στομάχι και η δική μου, μια άκρως αυτοσχέδια συνταγή, με ότι μου έρθει εκείνη την ώρα. Στο συγκεκριμένο πιάτο, έκανα εγκαίνια στο τυρί Ελαφονήσου που έφερα από τις φετινές μου διακοπές. Ένα αλμυροπικάντικο είδος τυριού, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απολύτως από την παρμεζάνα και το πεκορίνο, που θα ταίριαζε σε ένα πιάτο ζυμαρικών. Είχα ακούσει για την ύπαρξη του αλλά δεν ήμουν σίγουρη για την πληροφορία, μέχρι που βρέθηκα μπροστά σε αυτό το θαύμα γεύσης. Προμηθεύτηκα πάραυτα ένα κεφάλι από αυτό το τυρί, για να κάνει την νέα σεζόν, νοστιμότερη και δημιουργικότερη, μα πάνω απ’ όλα για να θυμίζει, μέχρι το τελευταίο τρίμμα του, τις ωραίες μας διακοπές. Είναι η πρώτη ανάρτηση της σεζόν και εύχομαι να έχουμε μαζί μια νόστιμη χρονιά.
Συστατικά
80gr. ζυμαρικά ολικής άλεσης ή ότι ζυμαρικά προτιμάμε
1 κουταλιά της σούπας ελιές Καλαμών, κομμένες σε φέτες
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό
1/8 της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη ή όσο αντέχουμε
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας μαρμελάδα ντομάτα για ενήλικες
Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο, ανάλογα τα γούστα
Τυρί Ελαφονήσου ή παρμεζάνα ή πεκορίνο, τριμμένο ή σε κομμένο σε φλοίδες
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε μια κουταλιά λάδι σε αντικολλητικό σκεύος και ρίχνουμε το τσίλι. Προσθέτουμε τα μακαρόνια, τις ελιές και τη μαρμελάδα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ ψήνουμε το αυγό, μάτι. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε πιάτο και ακουμπάμε από πάνω το αυγό.
Βήμα 4
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τυρί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.