Ζυμαρικά με αγκινάρες, κοτόπουλο και λεμόνι
2013-08-20- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
500γρ.ζυμαρικά της επιλογής σας
175γρ.αγκινάρες τουρσί,στραγγισμένες και κομμένες σε φετάκια
2 στήθη κοτόπουλου σε κυβάκια
Χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
1 κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
1/2κ.γλ.τσίλι σκόνη ή από βάζο
2κ.σ. μαιντανός ψιλ/νος
Λάδι
Αλατοπίπερο
200ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζω το λάδι. Σωτάρω το κρεμμύδι και συμπληρώνω το κοτόπουλο,τον μαιντανό, τις αγκινάρες ,το τσίλι και το ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω το χυμό από το λεμόνι. Πριν αρχίζει να στεγνώνει ρίχνω την κρέμα γάλακτος ,ανακατεύω και κατεβάζω από τη φωτιά. Αν δεν την χρησιμοποιήσετε το κατεβάζετε όσο είναι ακόμα ζουμερό, ρίχνετε μέσα τα μακαρόνια ,ανακατεύετε και σερβίρετε.