Loader

Ζυμαρικά με γιαουρτοπέστο και σπαράγγια

2014-11-03
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

3/11/14

Ζυμαρικά με γιαουρτοπέστο και σπαράγγια. Μια ελαφριά και δροσερή γεύση πέστο για τα ζυμαρικά μας σήμερα. Σε συνδυασμό με τα λαχανικά, έχουμε ένα χορταστικό, πλούσιο πιάτο, χωρίς τύψεις.

pastagiaourtopesto (3) pastagiaourtopesto (6)

Συστατικά  

250gr. Σπαράγγια καθαρισμένα

150gr. κοντά ζυμαρικά της επιλογής μας

¼ του φλιτζανιού γιαούρτι

3 κουταλιές της σούπας βραζιλιάνικο pesto ή άλλο pesto της επιλογής μας

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Σουσάμι καβουρδισμένο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Ντοματίνια για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε αντικολλητικό ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για12-15 λεπτά.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ανακατεύουμε το pesto με το γιαούρτι και το κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 3

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφού τα σουρώσουμε τα ανακατεύουμε με το γιαουρτοπέστο. Ρίχνουμε λίγο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Μοιράζουμε τα σπαράγγια σε πιάτα και από πάνω ακουμπάμε τα ζυμαρικά. Διασκορπίζουμε λίγα ντοματίνια, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για να σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή κρύο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *