Ζυμαρικά με κιμά κολοκυθάκι και ρόδι
2013-07-31- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
3κ.σ.λάδι
1κ.γλ.μουστάρδα
1κ.γλ.κύμινο
1μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.κόλιανδρος σκόνη
2κ.σ.φρέσκια ρίγανη ψιλ/νη
Μια πρέζα κανέλα
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1κολοκυθάκι τριμμένο
250γρ. κιμάς χοιρινός
1κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
15ντοματίνια κομμένα στα 4
2κ.σ.σπόρια ροδιού
2/3φλ.νερό
Χυμός 1 λεμονιού
1/2κιλό κοντά ζυμαρικά της αρεσκείας μας
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε, κρατάμε λίγο νερό από αυτό που έβρασαν και τα κρατάμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά να πάρει χρώμα και να διαλυθεί. Προσθέτουμε τα λαχανικά, τα μπαχαρικά, το χυμό λεμομιού,αλατοπίπερο και τη μουστάρδα. Συμπληρώνουμε το νεράκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου. Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη μαζί με λίγο νερό από αυτό που έβρασαν. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα κιμά μαζί με το ρόδι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση μαζί 1-2 κουταλιές από το νερό που κρατήσαμε. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε το φαγητό 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.