Loader

Ζυμαρικά με κιμά κολοκυθάκι και ρόδι

2013-07-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

3κ.σ.λάδι

1κ.γλ.μουστάρδα

1κ.γλ.κύμινο

1μέτριο κρεμμύδι τριμμένο

Αλατοπίπερο

1κ.γλ.κόλιανδρος σκόνη

2κ.σ.φρέσκια ρίγανη ψιλ/νη

Μια πρέζα κανέλα

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

1κολοκυθάκι τριμμένο

250γρ. κιμάς χοιρινός

1κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

15ντοματίνια κομμένα στα 4

2κ.σ.σπόρια ροδιού

2/3φλ.νερό

Χυμός 1 λεμονιού

1/2κιλό κοντά ζυμαρικά της αρεσκείας μας

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε, κρατάμε λίγο νερό από αυτό που έβρασαν και τα κρατάμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά να πάρει χρώμα και να διαλυθεί. Προσθέτουμε τα λαχανικά, τα μπαχαρικά, το χυμό λεμομιού,αλατοπίπερο και τη μουστάρδα. Συμπληρώνουμε το νεράκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου. Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη μαζί με λίγο νερό από αυτό που έβρασαν. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα κιμά μαζί με το ρόδι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση μαζί 1-2 κουταλιές από το νερό που κρατήσαμε. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε το φαγητό 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *