Ζυμαρικά με λιαστές ντομάτες και φέτα
2013-07-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250γρ.ζυμαρικά Νο6
Λάδι
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1σκελ.σκόρδο ψιλ/νη
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.βασιλικός ξερός
1/2φλ.κόκκινο κρασί
10λιαστές ντομάτες ψιλ/νες
1/2φλ.φέτα θρυμματισμένη ή ανθότυρο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε λίγο χλιαρό νερό. Πασπαλίζουμε με το βασιλικό και αφήνουμε 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά , ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Διασκορπίζουμε το τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.