Ζυμαρικά με τόνο και σάλτσα βότκας
2013-08-04- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250γρ.ζυμαρικά Νο 5
Λάδι
1μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1/3από το ματσάκι άνιθος
1/3φλ.βότκα
Ξύσμα λεμονιού
Αλατοπίπερο
2κονσέρβες τόνο σουρωμένες από το λάδι
200ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρομε το κρεμμύδι. Σβήνουμε με τη βότκα και μόλις απορροφηθεί προσθέτουμε τον άνιθο, την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα και ρίχνουμε τον τόνο και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού.