Η βασιλόπιτα του 2013
2013-07-25- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
200γρ.βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ.ζάχαρη
4αυγά
3φλ.αλεύρι
1φλ.αμύγδαλόψιχα καβουρδισμένη και τριμμένη πολύ καλά στο multi
2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
200γρ.γιαούρτι
1/3φλ.κονιάκ
Χυμό από 2 πορτοκάλια
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
2βανίλιες
Ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση
1φλουρί ή νόμισμα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, το κονιάκ, το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σκόνη αμυγδάλου και το μπέικιν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ μέσα στα υπόλοιπα υλικά το μείγμα αλευριού και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα . Το απλώνουμε ομοιόμορφα και πιέζουμε μέσα σε κάποιο σημείο το φλουρί μας. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-40 λεπτά, μέχρι να μας ροδίσεις. Μόλις την βγάλουμε από το φούρνο την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την μεταφέρουμε σε στρογγυλή πιατέλα. Την πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη και στολίζουμε με διάφορα στολίδια ή όπως προτιμάτε.