Η λαχανόσουπα του πονόδοντου
2013-07-21- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
3φλ.λάχανο ψιλ/νο
1πράσο κομμένο σε ροδέλες
1μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο
3σκελ.σκόρδο λιωμένες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2κ.γλ.κύμινο
1/2κ.γλ.ginger σκόνη
1κ.γλ.κουρκουμάς
1μεγάλη πατάτα κομμένη σε κυβάκια
2κ.σ.σέλινο ψιλ/νο
1μέτριο κολοκυθάκι ψιλ/νο
1κ.γλ.μπούκοβο
Χυμός λεμόνι όσο θέλουμε
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα λαχανικά μέσα σε μια κατσαρόλα με λίγο νεράκι να μαλακώσουν 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε μπόλικο νερό, ανάλογα πόσο ζουμερή τη θέλουμε, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Αφήνουμε να σιγοβράσει 30 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και ραντίζουμε με λάδι και χυμό λεμονιού ανάλογα με τα γούστα μας. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.