Η μακαρονάδα του κερατά
2013-07-31- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
*H oνομασία δεν είναι τυχαία. Πρόσφατα έμαθα ότι τα ζυμαρικά θεωρούνται το φαγητό του κερατωμένου άντρα γιατί δεν θέλει πολύ χρόνο, οπότε η γυναίκα έχει την ευκαιρία να απασχοληθεί λέει με «άλλα» πράγματα! Κοίτα τι μαθαίνεις!
Συστατικά
2φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες
4σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
2μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
3κ.σ.λάδι
1/2κ.γλ.μπούκοβο
1πιπεριά κέρατο ψιλ/νη
1πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη
1φλ.ροζέ κρασί
Αλατοπίπερο
1κ.σ.φρέσκια ρίγανη ψιλ/νη
1φλ.χυμός ντομάτας
Μια πρέζα ζάχαρη
250γρ.πένες
1κ.σ.Φρέσκος βασιλικός ψιλ/νος
Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη με λίγο από το νερό που έβρασαν . Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά μαζί με το μπούκοβο και μόλις βγει η μυρωδιά προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το βασιλικό και τη ρίγανη. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να σιγοβράσει 20 λεπτά , χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ραντίζοντας με λίγο λάδι και πασπαλίζοντας με παρμεζάνα, προαιρετικά.