Loader

Η παστουρμαδόπιτα μου

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

7φύλλα κρούστας

Λάδι

2φλ.γραβιέρα τριμμένη

Φέτες παστουρμά να καλύψουν την επιφάνεια του ταψιού

Φέτες ντομάτες να καλύψουν την επιφάνεια του ταψιού

Αλάτι

Κύμινο

1αυγό χτυπημένο για το άλειμμα

Άσπρο και μαύρο σουσάμι

Οδηγίες

Βήμα 1

Αλείφουμε το ταψί μας με λάδι και απλώνουμε ένα ένα 4 από τα φύλλα λαδώνοντας τα στο ενδιάμεσο. Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα να πάει παντού και απλώνουμε πάνω στο τυρί τον παστουρμά και έπειτα τις φέτες ντομάτας. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι-προαιρετικά- και κύμινο. Απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα πάλι ένα ένα, λαδώνοντας τα στο ενδιάμεσο και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα. Αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε με τα σουσάμια. Χαράζουμε ελαφρά την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *