Η πιο υγιεινή σαλάτα
2013-07-20- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
1/2ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη
1/2φλ.φακές βρασμένες
1/3φλ.πλιγούρι
1/4φλ.κριθαράκι ολικής άλεσης
2μέτριες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
½ αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
1κόκκινη πιπεριά ψιλ/νη
3κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING
3κ.σ.λάδι
2κ.σ.ξύι
Χυμό 1 λεμονιού
Αλατοπίπερο
1/4κ.γλ.κύμινο
1/4κ.γλ.κόλιαντρο σκόνη
Μια πρέζα κανέλα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το σουρώνουμε καλά και το βάζουμε μέσα σε μια σαλατιέρα. Μουλιάζουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αν χρειαστεί το σουρώνουμε και το ρίχνουμε κι αυτό στη σαλατιέρα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά . Σε ένα βάζο με καπάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά για το dressing και τα ανακινούμε καλά. Περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.