Loader

Ιμάμ σε σουβλάκι

2013-07-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:15 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

 

2μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κυβάκια

1μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο

2πράσινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

6σκελ.σκόρδο ολόκληρες

2ντομάτες μέτριες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

5καλαμάκια για σουβλάκι

Λάδι

Αλατοπίπερο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

1φλ.πολτός ντομάτας

Λάδι

Αλατοπίπερο

Tabasco κόκκινο

1κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα λαχανικά εκτός από τις ντομάτες σε ένα βαθύ σκεύος με νερό να μαλακώσουν λίγο για 1 ώρα. Περνάμε εναλλάξ τα υλικά στα καλαμάκια. Τα ραντίζουμε με λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα ψήνουμε σε ηλεκτρική ψησταριά ή στα κάρβουνα και από τις 2 πλευρές για 20 λεπτά περίπου. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι μαζί με 1 ποτήρι νερό και τα σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά με τη σάλτσα δίπλα ή τα περιχύνουμε με αυτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *