Ιμάμ σε σουβλάκι
2013-07-14- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 1:15 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κυβάκια
1μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2πράσινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
6σκελ.σκόρδο ολόκληρες
2ντομάτες μέτριες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
5καλαμάκια για σουβλάκι
Λάδι
Αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1φλ.πολτός ντομάτας
Λάδι
Αλατοπίπερο
Tabasco κόκκινο
1κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα λαχανικά εκτός από τις ντομάτες σε ένα βαθύ σκεύος με νερό να μαλακώσουν λίγο για 1 ώρα. Περνάμε εναλλάξ τα υλικά στα καλαμάκια. Τα ραντίζουμε με λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα ψήνουμε σε ηλεκτρική ψησταριά ή στα κάρβουνα και από τις 2 πλευρές για 20 λεπτά περίπου. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι μαζί με 1 ποτήρι νερό και τα σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά με τη σάλτσα δίπλα ή τα περιχύνουμε με αυτή.