Ισπανικά λουκουμαδάκια
2013-07-03- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 5λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.χυμός μήλου
1πρέζα αλάτι
3κ.σ.ζάχαρη
2κ.σ.λάδι
1φλ.αλεύρι
Λάδι για το τηγάνισμα
1/2φλ.ζάχαρη ανακατεμένο με 2κ.σ.κανέλα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό, το αλάτι, τη ζάχαρη και το λάδι και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Γεμίζουμε με το μείγμα ένα κορνέ και ρίχνουμε σε καυτό λάδι κομμάτια από τη ζύμη, σαν δάχτυλα. Τα τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές σε μέτρια φωτιά και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πάνω στο μείγμα ζάχαρης και κανέλας. Ανακατεύουμε να πάει παντού και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα για να σερβίρουμε.